تعمیر هود آشپزخانه چقدر زمان میبرد؟ وقتی صحبت از اسباب تشکیلدهندهی آشپزخانه باشد، بیشک پس از یخچال و گاز و سینک، ذهنهایمان سمت جمعکنندهی تمام آلودگیهای بویایی و تنفسی ایجادشده طی پخت و پز، یعنی هود آشپزخانه میرود. عواملی که سلامت این عضو کلیدی آشپزخانههایمان را به خطر میاندازند، اندک نیستند و این موضوع، ایجاب میکند که دربارهی مشکلات احتمالی و طریقه تعمیر هود آشپزخانه مطالعهای داشته باشیم.
ضرورت یادگیری تعمیر هود آشپزخانه در صورت خرابی
اصلیترین نقش هودهای آشپزخانه مکش دود، بخار و هوای حاوی ذرات معلق میباشد. اگرچه غالب هودها ، فقط هوا را به سمت خارج آشپزخانه هدایت میکنند ولی برخی از آنها هوای فیلترشده را به داخل بازمیگردانند. فیلتر، وظیفهی پاکسازی هوا از ذراتی مانند چربی به عهده دارد و اگر به طور منظم تمیز شود، با احتمال کمتری نیازمند جستوجوی راههایی برای تعمیر هود آشپزخانه خواهیمشد.
لامپ تعبیه شده در هود، سبب روشنایی بیشتر در محدودهی بالای گاز و تسلط بهتر بر آشپزی میشود. همچنین هود آشپزخانه با رنگها و مدلهای گستردهی خود، به کمک دکوراسیون آشپزخانه و زیبایی نمای داخلی خانه میآید. ولی این وسیله، مانند هر وسیله الکترونیک دیگری ممکن است دچار مشکل شود و نیاز به تعمیر داشته باشد.
مشکلات رایجی که ما را نیازمند تعمیر هود آشپزخانه میکنند
سرچشمه مشکلات بروزیافته میتواند در نادرستی استفاده از دستگاه، اشکالات فنی قطعات و بالارفتن عمر هود باشد که هر یک از اینها نشانههای خاصی از خرابی را نشان میدهند. اینجا به متداولترین مشکلاتی که ممکن است برای دستگاه هود شما پیش بیاد اشاره کرده و در ادامه به طریقهی رفع مشکل و تعمیر هود آشپزخانه میپردازیم.
توجه داشته باشید که تمامی هودهای موجود در بازار، به هنگام مکش در هر درجهای، صدا تولید میکنند. البته که مدلهای مدرن صدای کمتری نسبت به مدلهای قدیمی تولید میکنند ولی هیچگاه به حدّ بیصدایی نمیرسند. جدیدترین مدل هم صدا تولید میکند و این امر به معنای معیوب بودن دستگاه نیست.
بیشتر بخوانید : تعمیر کنوود در کرج
متداولترین مشکلات هود آشپزخانه عبارتند از:
- صدای غیرعادی
- ناکارآمدی مکش هود
- روشن نشدن لامپ
- یکسره کار کردن هود
- کار نکردن دکمههای صفحه نمایش
برای تعمیر هود آشپزخانه چه اقداماتی انجام دهیم؟
در صورت مواجهه با صدای غیرعادی، نخست فن دستگاه را بررسی کنید. ممکن است مجبور به تعویض آن شوید. پس از کسب اطمینان از شل نبودن اتصالات، گیریپاژ موتور را چک کنید.در صورت عدم مشاهده منشا تا به این مرحله تنها احتمال باقی مانده، مشکل در موتور دستگاه است که در حادترین حالت، کار میتواند به تعویض آن بکشد. مشکل یکسره کار کردن هود ممکن است به علت خرابی تاچ پد در هودهای لمسی، خراب شدن دکمه روشن/خاموش و یا معیوب شدن برد الکترونیکی هود بروز پیداکند.
اگر متوجه ضعف در قدرت مکش هود شدید، در ابتدا از تمیزی فیلتر و باز بودن راههای خروج هوا اطمینان حاصل کنید و پروانه را چک کنید که در صورت هرز رفتن یا وجود خرابی، باید تعویض شود. روشن نشدن لامپ هود میتواند در اثر سوختن لامپ، معیوب بودن سرپیچ، اشکال در اتصال لامپ و سرپیچ، عملکرد تبدیلکننده و یا کلید چراغ باشد. سلامت لامپ و اتصالات بین لامپ و سرپیچ را بررسی و در صورت نیاز، اقدام به تعویض نمایید.
ایراد در برد صفحه نمایش هود، خراب شدن برد الکترونیکی اصلی، ناکارآمدن بودن اتصال و ارتباط موثر بین دو برد، خرابی تاچ پد و فشار دادن مداوم و پشت سرهم دکمهها میتوانند از مسببان اختلال در عملکرد دکمههای هود باشند. در راستای اقدامات مربوط برای تعمیر هود آشپزخانه در این حالت، تاچ پد و برد صفحه کلید باید بررسی و در صورت نیاز، تعویض شوند.
بیشتر بخوانید : معتبرترین مرکز تعمیرات ال جی در کرج
جمعبندی
هود آشپزخانه به عنوان وسیلهای که روزانه مورد استفاده قرار میگیرد، در صورت نگهداری نامناسب و یا عدم تعویض به موقع فیلتر، میتواند دستخوش فرسایش شود. به منظور حفظ پاکیزگی محیط زندگی از آلودگیهای تنفسی، پسندیده است که در مراحل ابتدایی بروز مشکل، به ریشهیابی و تعمیر هود آشپزخانه خود بپردازیم. در صورت بروز مشکل جدی بهتر است به یک تعمیرکار متخصص مراجعه کنید.